Restaurant El Floc

Restaurant El Floc, bona cuina de mercat, tapes i tracte familiar

En aquest establiment de Llançà pots gaudir d’unes bones tapes o d’un suculent plat de cuina mediterrània i de mercat. La seva oferta variada i el bon servei als clients són algunes de les seves senyes d’identitat. Carme Fabregó, responsable de l’establiment, explica que romandran oberts molts dies d’aquest mes de desembre i recomana reservar taula per no perdre el sopar de cap d’any.

Quina és la filosofia del vostre restaurant?

El Floc és un lloc acollidor en el qual dispensem un tracte familiar als clients. La nostra cuina és molt variada i al Floc pots gaudir d’unes bones tapes o dels millors plats de cuina mediterrània i de mercat. La nostra oferta és molt variada i tenim propostes ja sigui per a un bon esmorzar, per a picar alguna cosa o per dinar i sopar. També és un lloc ideal per prendre alguna cosa en un poble tan bonic com Llançà.

Com és la vostra carta?

La carta és variada, però no acostumem a moure molt. Això sí, cada setmana oferim plats especials que van canviant. També tenim servei de menjar per emportar, encara que, quan ens obliguen a tancar pel confinament, no oferim aquest servei.

Romandreu oberts durant aquestes festes?

Durant el mes de desembre obrirem cada dia menys el 24 a la nit i el 25, el dia de Nadal, que tanquem tot el dia. Per cap d’any obrirem, però no farem cap menú especial, encara que, això sí, confeccionarem una carta amb alguns plats selectes, com poden ser els farcellets de col farcits de perdiu. Seran plats molt festius per a l’ocasió.

Hi ha bona previsió d’ocupació per aquestes festes?

Tot depèn de com evolucioni la pandèmia i de si flexibilitzen les Restriccions. Si aixequen el confinament perimetral, hi haurà més clients. És el que ens ha passat aquests dies, durant el primer cap de setmana d’aquest mes estava fluix perquè la gent de fora no podia venir i, no obstant això, el dilluns del pont de la Puríssima es va notar molt més moviment. Aquest any és una incògnita perquè tot està condicionat per la covid i, la veritat, tot és molt complicat i és molt difícil fer previsions.

Ens fas una recomanació per aquest Nadal?

A la nostra carta hi ha molts plats exquisits per triar, però per aquests dies de festes i fred són molt apropiats per a receptes contundents com els canelons de peu de porc guisat i ceps. També és ideal per als arrossos, com l’arròs de carxofes i escamarlans. El Floc és un restaurant en el qual pots trobar de tot, des de tapes a plats elaborats.

És recomanable reservar taula?

Nosaltres tenim per costum no fer reserves. El que fem és que, quan arriba algú i el restaurant està ple, s’apunta en una llista d’espera fins que queda una taula lliure. Però hi ha una excepció, que és la nit de cap d’any. Per aquest sopar tan especial sí que fem reserves, sobretot perquè, com t’he dit, farem una carta amb alguns plats selectes.

Quin balanç fas d’aquest any?

Quan ens deixen obrir i treballar no ens podem queixar de com ens van les coses. Per exemple, aquest estiu s’ha treballat molt bé. Però clar, aquest any ha estat complicat amb el confinament. Ens han obligat a tancar moltes setmanes i per això tens ganes de què s’acabi aquest any i comenci un de nou.

I per a l’any vinent, què demanes?

Jo només demano que desaparegui aquest bitxo d’una vegada.

Entrevista de la Revista CRAE